12-18-2011, 05:28 PM
(12-17-2011, 09:09 AM)szymam napisał(a): Mam słaby komputer, a kartę na usb. Z tego co mi wiadomo, usb zżera mocno procesor(przy kubaise, 96khz mam obciążenie ~50%). Wyczytałem, że firewire prawie nie obciąża procesora, jednak szukając jakiegoś interfejsu z adatem, natknąłem się na E-mu (http://www.dj-sklep.pl/p/pl/1583/e-mu+1212m+pcie.html). Teraz pytanie. Co pozwoli usprawnić mi nagrywanie ośmiu śladów na raz? Jakiś presonus na firewire(kartę fire na pci mam, kupowałem do kamery) czy może raczej ta e-mu?
To E-mu bez żadnego interfejsu ADAT pozwoli ci na 2 ślady nagrywane na raz.
Ja używam E-Mu 1820, ma 8 wejść analogowych z czego 2 są z preampem (czytaj - możesz podpiąć mikrofon, reszta jest liniowa - zbierze sygnał z podłączonego mikrofonu jak coś, ale dosyć kiepsko). E-mu 1616 (nowsza wersja 1820) daje ci 6 śladów analogowych. Przy czym 1820 jest już nieprodukowane, czasem pojawia się na allegro w dobrej cenie. Jeśli koniecznie chcesz żeby to były mikrofonowe wejścia, to 1212 lub 1820 lub 1616 i do tego ADAT np. ten Behringera. E-Mu ma własne sterowniki ASIO, dobre są działają, mnie nie zawiodły przy nagrywkach.