01-24-2012, 01:36 PM
(01-24-2012, 09:42 AM)Markus napisał(a): Dodatkowo, zdobywanie informacji na temat poszczególnych części (cewka, membrana, "resor") jest zupełnie zbyteczne. Oddajesz głośnik do naprawy i prosisz o zwrot naprawionego. Ten co to będzie naprawiał wie wszystko na ten temat. Przecież jak oddajesz samochód do naprawy, to nie podajesz mechanikowi średnicy śrubek, które być może trzeba będzie wymienić. On to wie. A jak nie wie, to jest dupa nie mechanik.
Marek
Taak racja, ale właśnie jestem w takiej sytuacji, że człowiek, który to naprawiał, chciał zmienić samą membranę. Nie miał identycznej więc jak się okazało próbował lepić na innej. Niestety przy pomiarach wyszło, że tak być nie może (cewka schodzi za nisko) i dostałem tylko kosz głośnika, bo reszta była przylepiona do tej jego membrany. Generalnie dziwne to wszystko wyszło więc ostatecznie chcę zwrotu mojej cewki i zawieszenia wewnętrznego i jutro po to jadę więc faktycznie reszta będzie zbędna.
Fender Jazz Bass Geddy Lee Signature + Markbass Little Mark II + Noisybox 2x10SICA / SWR Goliath II
Kwintesencja
Kwintesencja