07-21-2012, 12:15 PM
(07-14-2012, 04:30 PM)jetofuj napisał(a):(07-13-2012, 06:11 PM)depravedsouls napisał(a): glupie moze pytanie ale na jakiej zasadzie dziala octa-fuzz??
Fuzz ten dodaje Ci oktawę wyżej - posłuchaj sobie chociażby Purple Haze. Żeby ją wydobyć generalnie trzeba grać powyżej 12 progu.
Nie grałem na typowym octafuzzie, ale Kapral pożyczył mi swojego piniowego Green Ringera, który z zasady nieco przesteruje. Górna oktawa nawet w najniższych pozycjach jest wyraźna, gorzej z podstawową

http://soundcloud.com/sledziowy/ringer (przedostatni fragment sam fuzz, ostatni - czysty bas)
(07-14-2012, 08:39 PM)OMSON napisał(a):(07-14-2012, 08:10 PM)Fabian napisał(a): Ja mialem wrazenie, ze ucina mi jakies pasmo, ze czegos brakuje.
A ten Regenerator, ma ponoć niezbyt przekonujące efekty (w sensie, że indywidualne rozwiązania brzmią dużo lepiej). Może w myśl zasady, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego...
Nie słuchałem Regeneratora, ale testowałem ostatnio starego Memory Mana z trzema gałkami (z chorusem/flangerem/lichowieczym) i po prostu zachorowałem na niego (mam z resztą też jego tendencyjną próbkę na sc). Genialna zabawka. Teraz kombinuję czym można go zastąpić.
Jabłanica (bułg.: Община Ябланица) − gmina w środkowej Bułgarii. Populacja wynosi 6600 mieszkańców.
blue colander stompboxes
blue colander stompboxes