01-26-2013, 12:13 PM
(01-26-2013, 08:05 AM)langusta napisał(a):(01-23-2013, 08:02 PM)Maciejeq napisał(a):(01-23-2013, 07:58 PM)evilek napisał(a): Jak ten MXR Octaver się sprawuje z trackowaniem? Bo ludzie psioczą, że lipnie sobie radzi.
A że co niby lepiej trackuje?
Na świeżych strunach w jazz bass'ie schodził do E bez zająknięcia...
Fajnie macie, że Wasze tak działająmiałem takowego wcześniej i zachciało mi się come backa bo był dobry... Swojego drugiego kupiłem pewnie tam gdzie kupuje teraz większość... pierwsze wrażenie wszystko gutek ale... podłączam i niespodziewana niespodziewanka bo tracking do bani, w jednym miejscu na gryfie łapie na innym nie tzn. obrazowo wyglada to tak: na strunie G dźwięki np. C i B brzmią jakby się gotowały ziemniaki w garze za to te same dźwięki na strunie D są OK, podobnie z innymi dźwiękami w różnych miejscach na gryfie - po prostu działa wybiórczo i moim zdaniem bez żadnej logiki. Instrument raczej póła średnia ale z mocnym sygnałem (F Precel Deluxe), struny może szału nie robią świeżością ale nie są to też kompletnie zgrane szmaty.
Może mi ktoś powiedzieć czy spotkał się z takim problemem i potwierdzić, że to z MXR-em jest coś nie tak a nie ze mną??
Zmień struny na świeże. Ja ogrywałem w sklepie tego MXRa i na luzie schodził do niskiego D. Potem się już gubił, więc przestał mnie interesować.
Brzmieniowo bardzo fajny (bardziej mi podszedł, niż np EBS, który raz że szybciej gubił tracking, dwa brzmiał jakoś syntetycznie).