04-27-2013, 07:38 AM
+1
Ja bym zrobił tak: Tuner -> Oktawer -> Envelope -> -> Drive (opcjonalnie) -> Kaczka -> Drive (wg. preferencji)
Envelope z przodu z uwagi na to, że obwiednia najlepiej jest sterowana mocnym sygnałem. Tak samo w wypadku Oktawera.
Kwestia przesteru za lub przed kaczką - to już de gustibus. Ja mam tu i tu, korzystam z dobrodziejstw obu opcji
Tak jak Maciek pisze OC przed drajwem zagada bardzo synthowo. Jedni lubią inni nie. No i za drajwem może być problem z trackingiem IMHO, szczególnie w wypadku oktawerów analogowych, nie cyfrowych pitchshifterów, takich jak POG. Powód dlaczego tak może się dziać to to, że przesterowany sygnał jest nasycony harmonicznymi innymi niż częstotliwość bazowa i kostka może się po prostu gubić..
Ja bym zrobił tak: Tuner -> Oktawer -> Envelope -> -> Drive (opcjonalnie) -> Kaczka -> Drive (wg. preferencji)
Envelope z przodu z uwagi na to, że obwiednia najlepiej jest sterowana mocnym sygnałem. Tak samo w wypadku Oktawera.
Kwestia przesteru za lub przed kaczką - to już de gustibus. Ja mam tu i tu, korzystam z dobrodziejstw obu opcji