11-01-2013, 09:41 AM
(11-01-2013, 09:30 AM)Basstard napisał(a):(11-01-2013, 09:15 AM)Asmo napisał(a): No to nie wiem, czy to prawda, czy Twoje osobiste odczucia. Było napisać "moim zdaniem", a nie, że prawdą jest. Twoje odczucia nie są ogólną i jedyną prawdą, więc nie wprowadzaj innych ludzi w błądNie rozum mnie źle, po prostu jestem trochę anty-music voodoo, myślałem, że masz coś na podparcie tej tezy
Voodoo to np. magnetyzery samochodowe. Ale jeżeli dla Ciebie voodoo to rodzaj drewna czy wykończenia, które ma swoje fizyczne właściwości i w normalny, pozbawiony jakiejkolwiek tajemniczości sposób wpływa na brzmienie, to ja wypoczywam mój futerał.
Raczej chodziło mi o coś innego. O ile wpływ drewna korpusu czy gryfu to sprawa jasna, tak MI ciężko jest uwierzyć we wpływ cieniutkiej warstwy czegokolwiek. Stąd chciałem jakieś rzeczowe dowody, bo dla mnie stwierdzenie "prawdą jest blabla" jest niewystarczające. Przepraszam, że dociekliwy ze mnie człowiek?
Warwick Corvette $$ -> SWR SM400

Nie rozum mnie źle, po prostu jestem trochę anty-music voodoo, myślałem, że masz coś na podparcie tej tezy