01-10-2014, 01:02 PM
(01-10-2014, 12:11 PM)Marcin S napisał(a):(01-09-2014, 11:32 AM)herp napisał(a): Kupiłem tego Polytune teraz. Miałem kupować Warwicka, ale stwierdziłem, że potrzebuję buforu, jaki oferuje Polytune. Dam sobie buforowany bypass na początku i koncu toru i skoncza sie problemy ze stratami w pedaldesce
toć pisze na Polytune że tru bypass. Ale w sumie nie wiem, może i bufor, uchem nie ocenię (chyba że jest tak chamski jak mam np w DigiTech Bass Synth Wah) a nawet jeśli jest to mi nie przeszkadza, mam bufor w basie i zapewne w innych kostkach, nie zaglądałem jeszcze do środka kompresora żeby zobaczyć jak jest spięty, tam można sobie ponoć przepiąć tak jak się woli. Jako że mam po 5,5m kabla przed pedałami i po nich, to raczej też powinienem tam sobie dać bufor.
Jakbym kupował tuner teraz, pewnie wziąłbym tego Rocktune, skoro robi to samo za dużo mniejszą cenę. Albo większego PolyTune2, z trybem strobo, aczkolwiek z niespecjalnym entuzjazmem wyobrażam sobie obiekt o wyglądzie ajpoda w swoim pedalboardzie. Dlatego też mini wziąłem w wersji czarnej.
Marcin, w środku masz (w dużym, w małym jednak nie ma) przełącznik trybu pracy bypassu.
Edit: widzę, że w dużym też tego nie ma. Widocznie tylko w innych stomboxach jest taka opcja. Pardon

![[Obrazek: 20105_01_Bottom.jpg]](http://guitarcenter.lithium.com/legacyfs/online/20105_01_Bottom.jpg)
Switche od strony gdzie odstaje blacha z masą.