09-04-2014, 02:48 PM
(09-04-2014, 02:25 PM)Alfik napisał(a): Żeby nie było w SWRrze z 1994 wymieniłem już wszelkie kondensatory, a w zasilacza wsadziłem większe i szybsze i znacznie pojemniejsze.Nie uogólniajmy - nie każdy stary wzmacniacz fendera zabrzmi lepiej od nowej reedycji. Nikt mnie nie przekona do tego, że fender w latach 60-70 produkował tylko idealne produkty, a kontrola jakości była najważniejszym działem w firmie. Muszą też krążyć kiepsko dobrane egzemlarze. Jestem wielkim fanem jego sprzętu ale nie sądze, że robienie podkreślę każdego starego wzmaniacza za perłę jest właściwe. A może to po prostu złudzenie polegające na przyzwyczajeniu do brzmienia?
Postaw sobie obok starego Deluxe Reverba i nowego reedycje. Różnią się brzmieniem na korzyść starego. Dlaczego, skoro nowe elementy są takie same?
(09-04-2014, 02:25 PM)Alfik napisał(a): Tak gdzie można wymieniam zużyte elementy na nowe, zawsze na możliwie najwyższej jakości. Niestety w niektórych przypadkach odpowiedniki współczesne są po prostu gorsze.Tutaj zgadzam się w 100%