09-30-2010, 07:33 AM
(09-30-2010, 06:44 AM)Mateusz napisał(a): SWR z serii SM z wymienionymi scalakami, przerobionym exciterem i wymienionym trafo na DI A także z tego co się orientuje preamp Igorro "futube".
Ja jak już wspomniałem - przyrównałem SM do Fafnera - na serii TD nie grałem.
BTW. Alfik - Ty się obraziłeś czy co? Nie odzywasz się od 2 miesięchy chyba
Mateusz - mam taką sugestię - weź sobie na wstrzymanie bo po pierwsze pytanie było do Alfika, a po drugie Twoje wypowiedzi od długiego czasu mają w nieuzasadniony sposób charakter - powiedzmy - mentorski. Sorry mnie się to nie podoba, bo nikt nie ma monopolu na prawdę a Ty jakoś często zapominasz dodać "moim zdaniem coś jest . . ." .
Zatem moje doswiadczenie podpowiada mi, że nie można (a przynajmniej ja nie potrafię i nie słyszałem aby komuś sie to udało) zbudować toru sygnałowego, który nie bedzie narzucał swojego charakteru i to co do dynamki jak i tonalności.
Owszem SWR serii SM to bezdyskusyjny kanon dobrego brzmienia, gdzie to co uzyskujemy na wyjściu jest bliskie temu co słyszymy "z deski". To faktycznie jedne z najlepszych wzmacniaczy - ale mają również swój wyraźny charakter - jak to mawia Alfik "fizyki nie oszukasz"