03-09-2015, 08:25 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2015, 08:26 PM przez przemak.)
(03-09-2015, 08:35 AM)groza napisał(a): bbe to perfidna ściema jest - efekt na bypassie wpierdala pasmo w stosunku do sygnału bez tego w torze. Do tego ten process itp. to zwykłe EQ.
Są świetne filmiki na sieci na ten temat:
Fajny filmik, ale to lekka przesada jest. nie wiem, jakim matołem by trzeba być (producent), żeby wyprodukować urządzenie, które tak obciąża źródło, że bas znika, ale z drugiej strony takie urządzenie chyba nie istnieje - warto by było dowiedzieć się, do czego ten pan podłącza tego bbe, bo coś mi się wydaję, że tu impedancja źródła ma kluczowe znaczenie. Oczywiście, "hardwire bypass" trochę zmienia brzmienie w bypassie, bo wejście układu jest ciągle podłączone, ale raczej na pewno nie tak, jak na tym filmiku. IMO operator error, błąd w założeniach pomiaru.
Jednocześnie z drugiej strony badanie tego typu urządzenia analizatorem widma świadczy o niezrozumieniu - przecież po takim badaniu okaże się, że żaden kompresor nie działa
A - i robienie zarzutu, że urządzenie, które ma masakrować fazę w istocie fazę masakruje, jest trochę dziwne
http://nagrywamy.com/
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2
Squier Precision MiJ SQ '84, Lester Precision, Ibanez Soundgear MiJ '91, Harley Benton PB-20, Fender Bassman SP3100, Carvin R600, TC Electronic BG250, Boss CS2