zadzwoń do Pasji - wystawiają na allegro, może mają na stanie
polecam (jeśli będzie możliwość) ustawić je ok 1,5m od siebie i stanąć na 3cim wierzchołku trójkąta równobocznego
przetwornik wysokotonowy powinien być na wysokości ucha
weź płytę, której brzmienie znasz dobrze, a ma możliwie szerokie pasmo.
PS:
Teoretycznie mamy dedykowany głośnik do niskiego pasma (które nie musi przecież być w stereo), w praktyce dół leje się po podłodze i dudni po kątach :S
Sądzę, że obcięcie monitorom pasma poniżej 150Hz zniwelowałoby problem 'oddechu' bassreflexu na stopie, ale w ogólnym odsłuchu niekoniecznie wyjdzie to na dobre. Szczególnie, że dochodzą kłopoty z fazą i rezonansami.
Wolę dobre stereo, mimo małych wad BR w odsłuchach.
polecam (jeśli będzie możliwość) ustawić je ok 1,5m od siebie i stanąć na 3cim wierzchołku trójkąta równobocznego
przetwornik wysokotonowy powinien być na wysokości ucha
weź płytę, której brzmienie znasz dobrze, a ma możliwie szerokie pasmo.
PS:
(10-13-2010, 09:57 PM)benkai napisał(a): A kwestia subwoofera jak wyglada? Czy to są zawsze konstrukcje zamknięte? Bo bassreflex z racji konstrukcji zawsze powoduje jakies przeklamania - przynajmniej ja mam takie wrazenie?Zazwyczaj subwoofer też ma bassreflex, a ja w ogóle nie jestem zwolennikiem układu 2.1.
Teoretycznie mamy dedykowany głośnik do niskiego pasma (które nie musi przecież być w stereo), w praktyce dół leje się po podłodze i dudni po kątach :S
Sądzę, że obcięcie monitorom pasma poniżej 150Hz zniwelowałoby problem 'oddechu' bassreflexu na stopie, ale w ogólnym odsłuchu niekoniecznie wyjdzie to na dobre. Szczególnie, że dochodzą kłopoty z fazą i rezonansami.
Wolę dobre stereo, mimo małych wad BR w odsłuchach.
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam: BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.