06-24-2016, 08:54 AM
(06-23-2016, 10:53 PM)Marcin S napisał(a): Również mam Tone Hammera od jakichś 2-3 lat i używam jako brudnego preampu (układ AGS włączony na stałe). Fakt niedopasowania poziomów głośności między trybami może wkurzać, jeśli chce się dwukanałowego preampu. A to jest jednokanałowy, tylko z możliwością uprzedniego wyboru, czy czysty czy brudny. Trochę inaczej działa EQ w obu trybach, np w brudnym raczej już nie ma tej góry którą reguluje się gałką Treble w trybie czystym, więc gałka pracuje niżej, myślę że tak między 2.5 a 3 kHz. Dołu nie pompuje, choć korekcja jest efektywna, więc można se napompować jak się chce. Z EQ na płasko w trybie czystym stwierdziłem wręcz lekkie cięcie takiego naj-najniższego dołu, tego podmuchu przy podłodze który mam w marcusie podbiwszy lekko dół na jego pokładowym Sadowskim. Ale dla mnie on błyszczy w trybie AGS, da się ustawić od Motown po gruz i siarę, ale trzeba kręcić korekcją, po to jest.
Dokladnie tak.
U mnie sa dwa ustawienia.
- preamp ustawiony przy wlaczeniu i wylaczeniu tak samo jak bas czysty
- AGS wlaczony, ustawiony jak wyzej ale z leciutka doza drive, ale najmniej jak sie da - wtedy fajnie sie brudzi ten srodek.
No i klasa DI jak dla mnie, a to dla mnie najwazniejsze.