08-23-2016, 07:45 AM
(08-22-2016, 04:24 PM)Bohen napisał(a):Mnie sie jednak nie podoba heban na bezprogu, przynajmniej z tego co slysze w roznych filimkach i probkach. To drewno jest idealne do basow ktore character brzmieniowy biora z gornych rejestrow jak np. w Alembikach. Bezprog jak dla mnie ma dawac jak najwiecej z dolnych rejestrow, zeby dobrze miauczal raczej trzeba ciemniejszego brzmienowo drewna. Zauwaz, ze nawet wibrato lepiej wybrzmiewa na tych filmikach Adriana na palisandrze, nawet widac jak Adrian unika wibrowania na hebanie, bo wlasciwie znika. Przynajmniej na tych filmikach, nie wiem czy to zgodne jest z rzeczywistoscia. Jak chcesz bezproga bierz 1200zl i kupuj Vintage zamiast mordowac swoj bas, ja w tym jestem zakochany od miesiaca:(08-22-2016, 03:30 PM)yarzenioova napisał(a):Oba mi się podobają, ale ten z hebanem trochę bardziej.(08-22-2016, 12:09 PM)yarzenioova napisał(a):Ty wiesz, że tu dwa basy są?Bohen napisał(a):Czy ktos tu sugerowal zebys sprzedal? Kup kolejny instrument(08-22-2016, 08:16 AM)groza napisał(a): Bohen, kup inny bas. jak masz ntb to na 95% będziesz musiał go polakierować całego od nowa. Cena własnie wzrosła o kolejne 600zł...
Wiem że to najlepsze rozwiązanie ale trochę mi jest się z nim ciężko rozstać.Rozumiem że niebieski?