02-24-2011, 09:27 PM
(02-24-2011, 12:06 PM)Brylant napisał(a):Przeczytawszy powyższe udałem się do sąsiedniego pokoju w celu zapytania mego gitarzysty czy jeszcze posiada PS-2. Odpowiedź była twierdząca. Chwila testów w domowym zaciszu i powiem, że całkiem fajne to ustrojstwo. Na wstępie zaznaczam, że w każdym trybie mamy dostepny feedback i balance. Lecimy od najgorszego: tryb +1 octave ssie, brzmi jakby ktoś nam na klawesynie dogrywał. -1 octave zdecydowanie lepiej, chociaż basowe oktawery brzmią lepiej, jest jednak dość ciekawy. Delaye całkiem przyjemne nie męczące ucha 30ms-2s a więc spory range i w połączeniu z innymi zabawkami (mam w tym momencie podpiętego smallclona, bossa bf-2 i taurusa bigara) daje ciekawe efekty i fajną zabawę w psychodelie. Na koniec najlepsze: manual pitch shift. W skrajnych położeniach brzmi jak +/- octave w mniej skrajnych jak whammy zostawione w spokoju, natomiast w położeniu zerowym przy odpowiednim feedbacku wychodzi chorus niemal identyczny jak w w/w linku. Ważne żeby ustawić jak najmniejszy detune. Jak dla mnie brzmi kapitalnie, szczególnie grany kostką i dopalony minimalnym drivem.(02-24-2011, 07:56 AM)snowblind napisał(a):(02-23-2011, 09:44 PM)Brylant napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=a_3QEsqH70M(02-23-2011, 10:35 AM)☼☼☼ napisał(a): Brylant =>
Jeordie White używał rackowego Lexicon MPX G2, wiec pewnie ten chorus też wyciągnał z niego.
No to jestem w dupie
od 1:40
rzekomo ten pan używa bossa ps-2 pitch shifter/delay, właśnie jako chorusa. przydałoby się sprawdzić tą opcję.
O! DziękiTrzeba będzie się rozejrzeć, szkoda tylko że dziad dość ciężko dostępny jest.