Nasze nagrania
(07-25-2012, 05:02 PM)Fabian napisał(a): http://soundcloud.com/tytusion/sets/ogien

Zmieni sie tylko tyle, ze bedzie glosniej bas. I mamy finisz. Polecam Spalona.

Co sadzicie? Przelaczylibyscie w radio? Jak miks? Mialo byc typowo radiowo.

A tak serio - nienajgorsze, ale mnie zupełnie nie kręci taki klimat. Aczkolwiek bardzo zgrabnie zagrane i zaśpiewane. No i fragment tekstu "załatwiam się raz po raz" (wiem, że tam jest "siebie", ale nie łudź się, że nie będzie takich przeróbek) Tongue
Odpowiedz
(07-26-2012, 07:29 AM)Fabian napisał(a): (....)

Spoko, każdy robi tak jak uważa, na serio życzę powodzenia!!! Emotka_2755

Jeszcze do aranżacji - jak dla mnie brakuje jeszcze elektroniki // klawiszy, ucukierkowienia tych numerów padzikami etc. Jak do radio to do radio, chociaż sam unikam takiego myślenia, to jak już robić to robić! Emotka_2497

Odpowiedz
(07-25-2012, 05:02 PM)Fabian napisał(a): http://soundcloud.com/tytusion/sets/ogien

Nie podobaja mi sie kompozycje. Mysle ze radia tego nie zagraja...
Zespol nierowno gra.

Odpowiedz
(07-25-2012, 11:40 PM)Fabian napisał(a): Spoko, ja bym kiedys to samo napisal, ale o dziwo, takie granie mi sie podoba i sprawia mi to frajde. Tym bardziej, ze jest duzo grania. Nie przeszkadza mi granie takiego rocka na probach, a granie czegos innego w domu, czy sluchanie czegos innego. Przerabianie meszugi na probach tez juz maja za soba. To wybranie drogi, zeby grac koncerty, leciec w radiu i trzepac kabone po jakims czasie.

Aha, lubie U2! Zakladam torebke na ramie i ide spac!

Nie mówię, że takie granie nie sprawia frajdy Wink. Grając ze scholą prymy, oktawki i inne, proste patenty, miałem ogromną ilość frajdy.
Co nie zmienia faktu, że dalej więcej frajdy sprawia mi dobra próba w kapeli metalowej Wink.
Takie tam granie. 

Czy ta mordka jest taka, na jaką zasłużyło to forum?
[ ] tak
[ ] bardzo tak
Odpowiedz
przesłuchałem wszystko, ale już dawno się tak nie wynudziłem, w radio na pewno bym przełączył. Strasznie irytującą manierę ma wokal, tak staccato śpiewa strasznie, każde słowo osobno...

No, szału ni ma. Są lepsze zespoły grające tego typu pop...
Odpowiedz

Nie podoba mi się...
Miałkie i bez wyrazu i nudne...

A to co piszesz o "obieraniu drogi" i jarasz się supportem przed Perfectem i że znasz kogoś, kto kiedyś był gdzieś tam, to sorry, ale brzmi jak podnieta 17 latka Smile

Tak jak pisał handy: trzeba kochać to co się robi i to jest jedyna słuszna droga do sukcesu. I wcale nie chodzi o to, żeby grać doom metal z elementami progresywnego metalcoru.
A mówienie, że "aranż jest ubogi, żeby było łatwiejsze w odbiorze" to już trąci ściemą albo jakąś totalną naiwnością. Jak byś napisał "aranż jest prosty, bo tak czuliśmy, tak umiemy, tak nam pasowało" to spoko, ale podejście do materii, które prezentujesz (czy tam prezentujecie jako zespół) jest czymś, czego nie rozumiem i nie szanuję.

Aaa... ja grałem support przed Piaskiem. I nie jako ktoś tam tylko przed samym Piaskiem! Zajebisty jestem, nie? Smile A... i nie zostałem gejem Smile
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
Tak sobie poczytałem i lekki żal Wink

Jest takie stare arabskie przysłowie:

Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

W "kulturze" arabskiej określenie pies jest pejoratywne, u nas w zasadzie też, ale biorąc poprawkę na miłość do mojego burka, to przekładając "na polskie":

Geje kwiczą, ślachta bawi się dalej Wink

To żarty oczywiście Wink

Przypierdalacie się panowie na potęgę.

Słuchałem w tym dziale dużo różnych kawałków, czasami to co wrzucacie z nagrań na żywo do niczego się na nadaje, a brzmienie to jakaś masakra, sporo ocierało się o kicz straszliwy.

Część z Was w życiu nic nie nagrało, a potrafi jebać kogoś ze znawstwem i wirtuozerią starego i najgorszej wody weselnego chałturnika. Poznałem kilku takich więc wiem co mówię Wink

To tak ogólnie piszę, nie tylko w kwestii Fabiana, którego podobnie jak i moja zasłużona niepopularność rzuca Wam się na osąd.

Odpowiedz
(07-26-2012, 09:35 AM)Pecu napisał(a): Aaa... ja grałem support przed Piaskiem.
A ja mam paszport polsatu Big Grin

Bardzo ładne jest to, co piszecie o graniu tego co się kocha, ale jednak jest to kurewsko naiwne...
Pod publikę czy dla kasiory grali i grają w zasadzie wszyscy, od The Beatles, poprzez Rolling Stones, Sex Pistols, Pink Floyd (wybitnie popowe kawałki z Barretem) na Behemocie czy Dimmu Borgir kończąc. Sorry, ale muzyka nie jest dla nas, tylko właśnie dla NICH - tych, co przyłażą na koncert posłuchać Tongue

Ostatnio był temat "Grażyny Żarko" - bardzo dużo osób się na to nabrało. Zespoły z całego świata robią to samo co ludzie, którzy "stworzyli" Grażynę Ż. czy Panią Barbarę - to jest scena. Na scenie się gra, nie tylko muzykę. Gra się po to, żeby się to ludziom podobało. Czasem ogółowi, czasem kilku wybranym, ale zawsze żeby się komuś poza grającymi podobało. Nie twierdzę, że nie ma wyjątków, ale to są NAPRAWDĘ wyjątki.

A pod tym co napisał powyżej Gruby podpisuję się obiema rencyma.
Zwłaszcza że sam nie wrzuciłem tu nic porządnego, nie zagrałem nic konkretnego (za to supportowałem min. zespół w którym grywał Gruby, z tym że wtedy grali z NajmanemBig Grin i w ogóle raczej nic w muzyce poza odrobiną satysfakcji nie osiągnę.

Odpowiedz
(07-26-2012, 09:56 AM)Gruby napisał(a): Słuchałem w tym dziale dużo różnych kawałków, czasami to co wrzucacie z nagrań na żywo do niczego się na nadaje, a brzmienie to jakaś masakra, sporo ocierało się o kicz straszliwy.
Odwal się chytryEmotka_2755

Poza tym zgoda 100% z całym postem.
Gram na nerwach.
Odpowiedz
(07-26-2012, 10:12 AM)miklo napisał(a):
(07-26-2012, 09:56 AM)Gruby napisał(a): Słuchałem w tym dziale dużo różnych kawałków, czasami to co wrzucacie z nagrań na żywo do niczego się na nadaje, a brzmienie to jakaś masakra, sporo ocierało się o kicz straszliwy.
Odwal się chytryEmotka_2755

Uderz w stół... Wink

Emotka_2755

Pisałem ogólnie i nie doprecyzowałem, bo w sumie to dobrze, że wrzucacie i wiem jak to jest radocha jak człowiek coś zagra, coś mu się uda, albo wydaje mu się że się udało Wink i chce się podzielić tym z całym światem Smile Licząc na słowa uznania, gratulację i telefony z prasy mrgreen

To wszystko o jakości nagrań i grania dotyczy również mnie.
Odpowiedz
(07-26-2012, 09:56 AM)Gruby napisał(a): (...)

Przypierdalacie się panowie na potęgę.

(...)

To tak ogólnie piszę, nie tylko w kwestii Fabiana, którego podobnie jak i moja zasłużona niepopularność rzuca Wam się na osąd.

Jako, że również się wypowiedziałem w kwestii bandu Fabiana to czuję się wywołany do tablicy Smile
Osobiście wyraziłem tylko swoją opinię, do której każdy ma prawo, prawda? Czyjaś "popularność" lub jej brak nie ma tu nic do rzeczy.

Poza tym chodzi nie tylko o samą muzę ale też o sposób argumentowania, który zwyczajnie do mnie nie trafia Smile

(07-26-2012, 10:09 AM)mazdah napisał(a):
(07-26-2012, 09:35 AM)Pecu napisał(a): Aaa... ja grałem support przed Piaskiem.
A ja mam paszport polsatu Big Grin

Bardzo ładne jest to, co piszecie o graniu tego co się kocha, ale jednak jest to kurewsko naiwne...
Pod publikę czy dla kasiory grali i grają w zasadzie wszyscy, od The Beatles, poprzez Rolling Stones, Sex Pistols, Pink Floyd (wybitnie popowe kawałki z Barretem) na Behemocie czy Dimmu Borgir kończąc. Sorry, ale muzyka nie jest dla nas, tylko właśnie dla NICH - tych, co przyłażą na koncert posłuchać Tongue

Myślę, że trzeba jednak rozróżnić granie dla publiki od tworzenia pod publikę. To pierwsze jest naturalne i oczywiste, to drugie nieszczere i obłudne.

Ale to jest tylko moje odczucie jako grajka amatora. Świat jest długi i szeroki, żyjemy w wolnym kraju i niech każdy robi sobie to na co ma ochotę Smile
Wyrażam tylko swoją opinię... Jeśli Fabian ma przyjemność z tworzenia takiej muzy i w ten sposób, jeśli mu z tym dobrze to krzyżyk na drogę i niech robi co mu się podoba Smile

Jeszcze raz powtarzam - każdy ma prawo do robienia tego na co ma ochotę jak i również każdy ma prawo do posiadania swojej opinii na jakiś temat Emotka_2755
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410

Odpowiedz
mrgreen Staram się znać swoje miejsce w szeregu, ale faktycznie czasem lekkomyślnie człek linkiem rzuci Wink

Tak czy owak - muza rzucona przez Fabiana mnie nie rusza za bardzo, ale nic pedalskiego w niej nie odkryłem. Co więcej - zagrane jest sensownie i warsztatowo ok, więc po prostu można tego słuchać bez bólu uszu, co się trafia czasem kolegom "od ambitniejszej" muzy. Brzmienie basu u Fabiana mi nie podeszło, ale to po pierwsze jest kwestia gustu, a po drugie, to poczekajny na finalną wersję Smile
Gram na nerwach.
Odpowiedz

IMHO. może trochę więcej życia czy energii na refrenach, ale grałem przed Tią Marią i jedną kapelą co Gruby tam później grał a przed nim niejaki Remo, ale to było dawno więc się nie znam Tongue

Z tego co się zorientowałem latając samemu za radiem, to chętniej wezmą kawałki typu 3:00 lub 3:30 niż 4:30.

Edyta: Więcej nic mi nie przychodzi za bardzo do głowy, w takiej stylistyce nie siedziałem nigdy, ale na ucho wszystko się zgadza jak dla mnie Wink
Odpowiedz
(07-26-2012, 10:26 AM)Gruby napisał(a): Pisałem ogólnie i nie doprecyzowałem, bo w sumie to dobrze, że wrzucacie i wiem jak to jest radocha jak człowiek coś zagra, coś mu się uda, albo wydaje mu się że się udało Wink i chce się podzielić tym z całym światem Smile Licząc na słowa uznania, gratulację i telefony z prasy mrgreen

To wszystko o jakości nagrań i grania dotyczy również mnie.

Nie wiem jak inni, ale ja tu wrzucam nagrywki licząc na jakąkolwiek opinię i przykro mi się robi jak wrzucony filmik przechodzi bez jakiegokolwiek komentarza. Po to jest chyba forum, żeby dyskutować na różne tematy. 100 razy bardziej wolę jak mi ktoś napisze, że gramy chujowo bo to i to, niż nie napisze niczego. Z każdej opinii można wyciągnąć coś sensownego, nawet jeśli osobiście się z nią nie zgadzam. Przecież muzyki nie tworzymy sami dla siebie, tylko dla innych żeby czerpali radość z jej słuchania, więc co jak co ale dla feedback jest zajebiście cenny.
Odpowiedz
Poniższy post nie dotyczy bezpośrednio zespołu Fabiana, nie oceniam jego muzyki!

Naprawdę nie mam nic przeciwko temu, że ktoś mówi sobie "od dzisiaj gram pop, żeby ludziom się podobało, bo od 20 lat staram się grać fajną muzykę i nie ma z tego kabony i ludzi na koncertach". Moralnie, artystycznie itp. jest to dla mnie zupełnie nienaganne. Raczej myślę o skuteczności - ludzi się nie da nabrać. Absolwent klasycznej kompozycji na AM może próbować "wyłączyć" swój gust i zrobić singiel w stylu Roberta M, ale w moim przekonaniu - zrobi to gorzej i ludzie się na to nie nabiorą, nawet grając pop musisz to robić częściowo dla siebie - inaczej ludzie nie uwierzą. Jak napisze melodie i zatrudni danceowych producentów, pewnie się uda. Ale to tylko moja opinia! Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 139 gości