Liczba postów: 183
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Witajcie, z braku wolnego czasu zastanawiam się nad wymianą siodełka w fenderze jazz basie (oczywiście u lutnika) ale mam pytanie, czy to poprawia brzmienie, czy ma jakiś wpływ, czy może ktoś zrobił już taką wymianę w jazzie ? proszę o wszelkie informacje na ten temat,
Liczba postów: 24876
Liczba wątków: 29
Reputacja:
10
ja ostatnio wymieniłem na mosiądz
jedyna zauważalna zmiana to zbliżenie brzmienia pustej struny do dźwięku na progu
Chcesz nagrać naturalnie brzmiącą płytę? zapraszam:
BurningTonesStudio
Uprzejmie informuję iż zespół Resin nie wystąpi w najbliższej edycji Mam Voice be the Idol, gdyż w godzinach emisji nie wolno spożywać środków odurzających, zaś regulaminowy czas pozwoliłby wyłącznie na zagranie intro.
Liczba postów: 402
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Ja też mam zamiar wymieniać, ale z powodu defektu (ułamania) kawałka siodełka. I tak nie lubię używać pustej struny.
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.
Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Liczba postów: 41
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
brzmienie pustej robi się zbliżone do brzmienia na progu. tylko tyle.
inna sprawa że ja tam preferuję 0 fret xd
Liczba postów: 402
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
@Wrzos: no i o to mi mniej więcej chodziło, tylko skrót myślowy był zbyt duży;]
Mazdah napisał(a):Instrument powinien dawać "kopa" za każdym razem kiedy go bierzesz do ręki. Nie tylko kiedy go po raz pierwszy rozpakowujesz z pudła albo przez pierwszy tydzień-dwa-miesiąc-rok grania. Jeśli możesz przejść obojętnie obok wiosła wiszącego na ścianie/stojącego na stojaku, to znaczy, że coś jest nie tak.
Ściągam sprzęt z Usa. Info na pw.
Liczba postów: 183
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Czyli jakiejś szalonej zmiany nie ma ?