(05-07-2011, 07:14 AM)Choice napisał(a):(05-06-2011, 09:38 PM)Mateusz napisał(a): jeszcze chwila i zaraz wyjde na jakiegos oszusta, ja nie sprzedaje gitar za posrednictwem allegro. wystawiam owszem, ale 95% przypadkow to aukcje zakonczone przed czasem, bo ktos po nie przyjezdza, albo zna mnie z forum. A to ze ktos mi proponuje zakup przedmiotu za nizsza kwote, kosztem obizenia ceny na allegro to ide na to - to on placi rachunki, ja wiem ze aukcja mi nic nie da bo i tak w razie czego sam musze sprawe zglosic na policje i wszystko zalatwiac sam. allegro i tak zarabia na tym wszystkim kupe kasy, a prowizje sa wysokie, ale wole nie rozstrzasac tematu ode mnie to wszystko, nie wiem naprawde komu to przeszkadza.
To jest najlepszy sposób, niech sami przyjeżdżają, sprawdzają i ogrywają. Jak stwierdzą, że wszystko ok to niech kupują. Ostatnio sprzedawałem paczkę, to gość przyjechał i nawet tył odkręcił żeby sprawdzić czy głośniki oryginalne. Sposób odbioru osobistego moim zdaniem jest najkorzystniejszy i dla kupującego, bo ma 100% pewność stanu kupionego sprzętu i dla sprzedającego, który nie płaci prowizji, nie lata po kurierach itd.
Wg regulaminu allegro, nie możesz sprzedać poza ich systemem rzeczy wystawionej już na aukcję. Jeżeli masz wystawioną gitarę na alledrogo, nie powinno się ogłaszać jej sprzedaży na forum. No, chyba, że poprzez kliknięcie na allegro.
Inaczej jest to właśnie dymanie firmy na a.