Postanowiłem zmienić lampę w moim ampegu svt 5 pro, bo jak dowiedziałem się tutaj z forum,
poziom szumów i parę innych rzeczy mogą wynikać właśnie ze zużytych lamp.
A u mnie zdaje się, że nie była zmieniana długo, prawdopodobnie nigdy (poprzedni właściciel nie zmieniał nigdy, a miał wzmak z 2 lata, ale kupił używany!)
Do tej pory miałem na preampie GT12AX7R (Groove Tube). Nie chciałbym czekać na przesyłkę
i postanowiłem wybrać się po coś już dziś. Niestety jedyne dostępne w sklepie muzycznym to:
Electro-Harmonix 12AX7 E-H.
I teraz nie bardzo wiem czy warto. Gdzieś przeczytałem, że mają mało szumów.
Na tym mi zależy.
Dobrze też by mikrofonowanie było jak najniższe.
Jeśli chodzi o brzmienie to na przesterze mi nie zależy. Czyli lepiej niech się jakoś
super łatwo nie przesterowuje (z resztą to tylko jedna lampa więc nie wiem na ile ona na takie coś wpływa)
poziom szumów i parę innych rzeczy mogą wynikać właśnie ze zużytych lamp.
A u mnie zdaje się, że nie była zmieniana długo, prawdopodobnie nigdy (poprzedni właściciel nie zmieniał nigdy, a miał wzmak z 2 lata, ale kupił używany!)
Do tej pory miałem na preampie GT12AX7R (Groove Tube). Nie chciałbym czekać na przesyłkę
Electro-Harmonix 12AX7 E-H.
I teraz nie bardzo wiem czy warto. Gdzieś przeczytałem, że mają mało szumów.
Na tym mi zależy.
Dobrze też by mikrofonowanie było jak najniższe.
Jeśli chodzi o brzmienie to na przesterze mi nie zależy. Czyli lepiej niech się jakoś
super łatwo nie przesterowuje (z resztą to tylko jedna lampa więc nie wiem na ile ona na takie coś wpływa)
Fender Jazz Bass Geddy Lee Signature + Markbass Little Mark II + Noisybox 2x10SICA / SWR Goliath II
Kwintesencja
Kwintesencja