06-14-2011, 01:54 PM
(06-14-2011, 01:08 PM)macius napisał(a): też bym tak chciał. Coś sobie wymyślę i za kilka dni kupię
dobrze, że drugie hobby mam trochę tańsze
Macius, a wiesz kiedy ostatnio bylem na urlopie? Niestety, zakupy sprzetu wiazą sie przynajmniej u mnie z rezygnacja z innych rzeczy, typu fajne auto/wczasy w Egipcie/inne "przyjemnosci".
Przypomniala mi sie ostatnia historia z moim udzialem - po 10 latach od zdania matury mialem okazje uczestniczyc w spotkaniu z ludzmi, z ktorymi chodziłem do klasy. Mimowolnie zrobil sie z tego maly festiwal proznosci, kiedy kazdy rozpoczał plecenie historyjek na temat mieszkań, w których mieszkają, aut, jakimi jezdzą itp. Ja sobie siedziałem cicho z połusmiechem na ustach i kiedy którys z dawnych kolegów zadał mi zawoalowane pytanie na temat moich "osiagniec", odpowiedziałem - "wiesz, wlasnie pracujemy z chłopakami nad nowym materiałem, ktory powinien wkrotce wyjsc, jedzie do mnie fajna gitara, ktorej dosyc długo szukałem, a wakacje spedze na festiwalach, troche jako artysta, troche jako fan". Jakos nikt nie byl w stanie zrozumiec, ze ktos moze miec inne kryteria sukcesu zyciowego innego niz ten materialno-rodzinno-zawodowy. Ja nie narzekam na zaden z nich, rzecz w tym, ze posiadam troszke inne priorytety niz praca w Warszawie, niebotyczne oszczednosci i volvo s60. Kocham swoja zone, ktora rozumie rozumie moja pasje i przyzwyczaiła sie do tego, ze potrafi siedziec w smierdzącej kanciapie przez calusienka sobote, klejąc nowe riffy, kocham muzykę, ktora mnie relaksuje i moj zespoł, ktory pomimo tego ze jest skurwysynskim i niewdziecznym tworem, to jednak daje mi niemierzalna satysfakcje. I jestem z tego dumny.
Troche sie rozpisałem, ale to ku pokrzepieniu tych, ktorzy maja doła z powodu braku kasy na sprzet - jesli czegos bardzo chcecie, niewazne, co to jest, na pewno znajdziecie droge jak to zdobyc. Bo tak to juz jest, ze z pasją wygrac sie nie da.
Satan & Hell Fire!

outreband.com