(06-18-2011, 04:24 PM)jetofuj napisał(a): Mądrość ludowa głosi, że zmiana lamp w 3 Pro nie robi wielkiej różnicy, dlatego kupowanie NOSowych lamp do tego wzmacniacza to raczej wyrzucone pieniądze. Ja bym założył Tung-sole, Ruby, JJ, ewentualnie jakąś lepszą złoconą lampę na V1.
Z mojego doświadczenia po wymianie lamp na TUNG SOL Gold i EHX Gold i z tego co usłyszałem muszę powiedzieć ,że brzmienie jest lepsze.Ale to też pewnie dlatego ,że te co miałem we wzmaku były od początku jeszcze we wzmaku.Oczywiście nie była to jakaś kolosalna różnica i nie będę ściemniał, że kopara mi opadła ,poprostu brzmienie zrobiło się trochę pełniejsze.Ale to też tak jak mi napisał GSB ,że to trochę może oznaczać dla miksu w zepole dużo.Uważam ,że lampy z obecnej produkcji selekcjonowane (Gold) są na tyle dobre aby zadowolić użytkowników 3 Pro .Choć może w warunkach studyjnych po wymianie np. na mullardy byłaby róznica bardziej niż przeciętna.
lootnick mrbass - red fighter - bs BRB LB 212N - boss gt10b - korg pandora mini - zoom q3 hd - phil jones cable - cordial cables - barczak cases