Rain Dogs to niesamowita sprawa - sam z siebie się śmieję, że jak puściłem sobie to na Beyerdynamicach z cd po raz pierwszy to mi dziwnie to wszystko brzmiało, zwłaszcza gitary... A one po prostu mają naturalny, fajny atak, dynamikę z minimalną obróbką - tak się przyzwyczaja człowiek do sprasowanych nagrań, że mu potem normalne dziwnie brzmią
Młode kapele to w ogóle masakra, wiem bo w takiej gram - ile lat zajęło, zanim człowiek zrozumiał, że brzmienie to się tworzy głównie PRZED nagraniem, a nie po...
sprawdziłem i player mi mówi, że przykładowy numer surowy miks ma -4dB, a po masterze -10db - ale to jakoś odwrotnie mi najwidoczniej wyświetla w stosunku do tego co piszesz.

Młode kapele to w ogóle masakra, wiem bo w takiej gram - ile lat zajęło, zanim człowiek zrozumiał, że brzmienie to się tworzy głównie PRZED nagraniem, a nie po...
sprawdziłem i player mi mówi, że przykładowy numer surowy miks ma -4dB, a po masterze -10db - ale to jakoś odwrotnie mi najwidoczniej wyświetla w stosunku do tego co piszesz.