09-21-2011, 10:00 PM
Ja słucham na CREATIVE 2.1 INSPIRE T3100 (to takie raczej budżetowe głośniczki komputerowe - dwa małe bzyczki i sabłufer)
Po pierwszym spontanicznym przesłuchaniu zaraz po wejściu do domu i jeszcze ogólnej emocji z dnia całego wyszło mi na jesion, i tak też zaznaczyłem. Później jak słuchałem jeszcze znowu i znowu to stwierdziłem, że nie mam pojęcia...
Teraz po chwili przerwy i prycholu znowu słucham i skłaniam się ku olsze jednak.
Ale różnice subtelne mocno, takie jak na moje koślawe ucho bardziej na "czucie" niż "słyszenie".
Ciekawe czy w ogólnym miksie zespołu ta subtelna, ledwo słyszalna (lub nie
) różnica by się jeszcze bardziej schowała czy właśnie dopiero wtedy bardziej uwidoczniła.
Nie miałem w swoich rękach zbyt wielu basów, ale zauważyłem takie zjawisko, że "na sucho" dwa basy brzmią całkiem spoko, dość podobnie a jak zaczyna grać perkusja i gitary to nagle jeden ginie i gdzieś tam sobie buczy a drugi fajnie wypełnia pasmo.
Kiedy można spodziewać się ogłoszenia jedynej słusznej odpowiedzi?
Po pierwszym spontanicznym przesłuchaniu zaraz po wejściu do domu i jeszcze ogólnej emocji z dnia całego wyszło mi na jesion, i tak też zaznaczyłem. Później jak słuchałem jeszcze znowu i znowu to stwierdziłem, że nie mam pojęcia...
Teraz po chwili przerwy i prycholu znowu słucham i skłaniam się ku olsze jednak.
Ale różnice subtelne mocno, takie jak na moje koślawe ucho bardziej na "czucie" niż "słyszenie".
Ciekawe czy w ogólnym miksie zespołu ta subtelna, ledwo słyszalna (lub nie
Nie miałem w swoich rękach zbyt wielu basów, ale zauważyłem takie zjawisko, że "na sucho" dwa basy brzmią całkiem spoko, dość podobnie a jak zaczyna grać perkusja i gitary to nagle jeden ginie i gdzieś tam sobie buczy a drugi fajnie wypełnia pasmo.
Kiedy można spodziewać się ogłoszenia jedynej słusznej odpowiedzi?
Fender Jazz Bass MIJ 75RS | Fender PB-555 Boxer MIJ -> Line 6 Relay G50 -> PolyTune -> Aphex Punch Factory -> Aguilar Agro -> Dunlop 105Q -> EBS HD350 -> EBS ProLine 410