11-27-2011, 10:04 AM
(11-27-2011, 09:43 AM)Mateusz napisał(a): Fajnie, ze pytasz ale uważazam, że takie elementarne podstawy trzeba znać- wcześniej pisałeś że bas powinien grać pod stopą. A potem ludzie narzekają na realizatorów. Ja niestety nie mam znajomości i jak na razie pracuję w hurtowni farmaceutycznej, pewnie jak skończe studia to dużo się nie zmieni bo tu znajomości to podstawa.Warto znać dlatego pytam.
I jeżeli gdzieś napisałem, że powinien to się przejęzyczałem. Bo jak już to bym stwierdził, że ja tak lubię. W tej branży takie słowa jak "powinno, musi, należy" trzeba stosować z wielką rozwagą.
A ludzie faktycznie narzekają na realizatorów tylko często nie mają pojęcia o czym mówią. Przykładowo koncert jaki robiłem nie dalej jak tydzień temu (kręciłem monitory)... czyli Poluzjanci + support złożonych z młodych muzyków z Akademii Muzycznej. Sami nie wiedzieli czego chcą i kręcili nosem. A Poluzjanci? Na ostatnim kawałku wszyscy muzycy odwrócili się w moją stronę, kłaniając się klaskali, a Badach w podziękowaniu poprosił publiczność o owacje dla mnie. Po koncercie każdy z muzyków średnio 2-3 razy jeszcze mi dziękował.
A znajomości to faktycznie dobra rzecz. Ale znajomości zyskuje się w momencie gdy jesteś ceniony i pracujesz w tym przez lata. Ja pojawiłem się w branży nie mając ani trochę znajomości. Teraz już mam.
No to uciekam bo muszę przygotować projekt sali i nagłośnienia na koncert Dżemu... a pewnie sporo czasu na to będę musiał poświecić, bo przy okazji trochę podstaw trzeba uzupełnić