12-18-2011, 12:35 AM
(12-17-2011, 11:05 PM)depravedsouls napisał(a): Omson mam dojście do tych produktów co piszesz,pracuje w firmie co robi wyra,więc sklejkę i płytę mi chłopaki skombinują pod wymiar, kratownica to też chuj bo kuzyn robi na wycinarkach itd. podstawowe pytanie czy na początek mogę mieś słabszy/kiepski firmowy głośnik w takiej obudowie a później w miarę gotówki wstawić lepszy?tylko pytam z czego najlepiej zrobić kastę,jakie jest za i przeciw za danym materiałem.
Ja w pakach, które kiedyś zrobiłem wstawiłem na początek jakiegoś chinola 15" i dwa Alpahardy 10". Potem kupiłem tą Kappe Pro 15, co Ci tak polecam, jak spaliłem chińca... Natomiast jak popaliłem Alphardy, zakupiłem Eminence'y Gamma 10 (nie pro), które nadawały się do disco club a nie do gitary basowej

Potem dopiero, Soundman zrobił mi customowe 10", które w komplecie ze wspomnianą Kappą Pro 15 zrobiły kapitalną robotę. Paczki (kubatura i konstrukcja) wzorowane były na Ampegach serii Classic tj. SVT-15E i SVT-210HE. Paki sprzedałem w komplecie basiscie The Bill, który przyjechał z Ampegiem SVT-4 Pro i Spectorem i po osłuchaniu wział obydwie, bo mu się spodobało jak dają... Poza tym - ja sobie je podłączyłem przed dealem, co by przypomnieć sobie brzmienie i ku mojemu zaskoczeniu, nie brzmiały wcale gorzej niż 2 paki z najwyższej półki G-K, które mam obecnie (inaczej - ale na pewno nie gorzej)

Także - zrób jak chcesz - ale po grzyba odkrywać Amerykę?

Edit:
Tak to wygladało (1x15" na jednej focie w tle, a ranty takie głębokie dlatego, że planowałem zrobić takie grille jak Ci powiedziałem ale odpuściłem):
http://img28.imageshack.us/slideshow/web...corner.jpg