12-25-2011, 05:16 PM
(12-25-2011, 02:31 PM)Dex napisał(a): Ampeg SVT 410HE czy tc electronic BC410? Albo inna kolumna do około 2,3k z fajnym dołem i środkiem do niskich strojeń. Ampega chciałem od jakiegoś czasu ale zainteresowałem się tą kolumną TC. Od razu mówię, że nówka kolumna bo będę chciał na raty brać.
Kolega z kanciapy obok ma taką SVT-410HE + SVT-15E i jak dla mnie - ten zestaw gra jak aktor 3 planu - być może za sprawą małej mocy (nie można po tym oczekiwać kopniaka - słuchałem jak miał jeszcze SVT-3Pro, teraz podpina SVT-5Pro do tego - może jest inaczej - tego nie wiem). Poza tym, w ogóle jakieś takie bez jaj to jest. TC nie słyszałem, ale wierząc w opinie ludzi, powinno to sprawdzać się już lepiej (ja w każdym razie, nie wybrałbym Ampega). Najlepiej kup Demanufacture taką jak ma Burn (ja tak cały czas wracam do tej paki, bo wiem, że spełnia oczekiwania większości bassmanów chcących konkretnie przypierdolić I NA TYM TLE, wspomniane Ampegi grają jak jakieś zabawki z Hong-Kongu - a jedyne co może jarać posiadacza, to chyba samo poczucie posiadania Ampega)
(12-25-2011, 01:34 PM)wiesiek napisał(a): Paczki nie kupilem jeszcze,robie rozeznanie.Mam glowe ashdown 500evo III i szukam paczki do tej glowy,takiej by mozna bylo by jej uzyc rowniez w plenerze.Zeby przy wiekszej mocy nie "pierdziala".Najlepiej zeby byla na 4 ohm.Nie chce trafic na taka co ma w specyfikacji wypisane "cuda" a w rzeczywistoci przy polowie mocy dudni, rzecholi i takie tam wytwarza niespodziewane dzwieki.Jednym slowem szukam pomocy by nie wpasc w gowno.Do tej pory gralem na combach,takich i siakich nawet sporych mocy i godzilem sie z tym jak to gra,bo jakie bylo wyjcie,ale terz chce sprobowc glowy z paczka i szukam,jak kazdy,zlotego srodka-dobra paczka za rozsadna cene.Tak wiec kazda rada i szczera opinia,z praktyki,jest dla mie cenna.......
Moim zdaniem, powinieneś szukać paczki o mocy ciągłej 800W w górę... Inaczej nie uwierzę, że się nie zatka przy podaniu sporej mocy, a przy okazji zagra na tyle skuteczne, żebyś był zadowolony. Takie jest moje zdanie (a plener jest bardzo srogim testerem w tej materii, gdy dźwięk nie ma się od czego odbijać).