01-24-2012, 03:29 AM
(01-23-2012, 12:53 PM)sasadam napisał(a): to ja tez pochwale sie swoimi wypocinamijest to mojpierwszy utwor wiec bardzo prosze o wyrozumialosc,
bede bardzo wdzieczny za wszystkie uwagi, z gory dziekuje i zachecam do odsluchu:
http://www.youtube.com/watch?v=7BKq0lUcBu8
Kompozycja całkiem spójna, wiec pochwalić
Natomiast jest parę spraw, które trzeba wyjaśnić: po pierwsze gitara - nie wiem czy ustawiłeś jakieś spore bramkowanie czy jakąś kompresję na sumie, ale słuchając ma się wrażenie "czkawki", po drugie - jest ona "za wąsko" moim zdaniem. Powinieneś zrobić gitarę na 2 tory (w AmpliTube Metal jest to preset Dissapoint na przykład, który robi potężne i szerokie brzmienie). IMHO dużo lepiej by wypełniła całość.Po trzecie - ta aranżacja aż prosi się o wokal (gada tak, jakbyś celowo zostawił sporo miejsca).
Po czwarte - bas rzeczywiście mógłbyś co nieco "okiełznać" w kwestii ilości dołu, jaki proponujesz. To tyle
Jak masz MIDI do bębnów i surowe wave'y instrumentów - możesz podesłać - pokazałbym Ci jak to widzę - tylko uprzedzam - jestem również jedynie amatorem, po prostu ustawiłbym po swojemu, żebyś miał inny punkt odniesienia!
(01-23-2012, 09:21 PM)szymam napisał(a): http://soundcloud.com/bodziomarycha/mary...ter-tum-tu
Takie MIDI z większą ilością powietrza
(01-22-2012, 09:32 PM)groza napisał(a): Ciekawostka przyrodnicza:
pani się zaprosiła na nasz wykon na wośpe - bez próby, przygotowania itp. - weszła na scenę i zaśpiewała o dziwo lepiej niż gorzej. Trochę roboty przed nią, ale da se radę chyba.
A numer polecam, pomimo swojej prostoty trudny do zagrania z tymi pauzami cholernymi
Uuu pani robi niekiepski zadzior w rockowej nucie!
Groza - bardzo fajnie zachowujesz się na scenie - podoba mi się. Bas ciut niżej i wszystko git!

(01-22-2012, 10:26 PM)Bolem napisał(a): Teraz to wygląda jakby Damian byl super wielkim dobrym muzykiem, a Wy na dostawkę, a tak nie jest.
Nie jest - fakt. Ale ten gość jest teraz rozpoznawalny i nie daje lipy. Jest charyzmatyczny - jak na frontmena przystało i od niego zależy czy kolokwialnie mówiąc "odpierdoli mu" czy zachowa tzw poczucie korzeni
To trochę jak z Morrisonem - gość miał w chuj propozycji showbiznesowych ale trzymał się ludzi, z którymi zaczął tą całą szopkę. Jak Damian ma trochę oliwy w głowie (a wygląda mi na poukładanego człowieka) - postąpi tak samo.
Nie ma się co napinać.