(01-26-2012, 01:08 PM)unclefucker napisał(a): Pobawiłem się chwile lampami w v4bh, na pozycjach v1 i v2. We wzmaku zainstalowane były 12ax7r/ecc83 Groove Tubes, na te pozycje założyłem RFT ecc81, szału nie było..bardzo podbnie się wzmak zachowywał, ale w moim odczuci po założeniu w te miejsca Tung-Soli ecc83 zrobiło robotę. W przypadku poprzednich lamp, wzmak był bardzo cichutki i przy włączeniu podbicia dołu miałem wrażenie, że robi się usmiech romana, tzn dół jest podbijany, obicinany środek z lekkim dodaniem góry...no można takie coś łatwo rozpoznać. W przypadku tung-soli wzmak jest znacznie głośniejszy, przy czym podbicie dołu to podbicie dołu..muszę koniecznie ograć tą konfiguracje na próbie.
To nie tylko podbicie dołu, cytat z manuala:
ULTRA LO: This switch, when depressed, provides emphasis to the low frequencies by boosting the low frequencies and selectively cutting the
mid frequencies.
Rickenbacker B-HOOD
Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215
Rickenbacker 4003 2011, Vox Standard Bass 1982 -> Ampeg V4B AV -> Soundman BS-215