02-27-2012, 10:46 PM
(02-24-2012, 06:33 AM)zee napisał(a): To w końcu bez problemu wysłali? Miałem sobie dwie 210 takie kupić, ale się skończyły, więc pewnie będę taką pakę jak Ty kupował za jakiś miesiąc, jeśli też się nie skończą. Normalne pobranie wyszło?
Brakowało mi nerwów w mejlowaniu z Polakiem, który tam pracuje. Rozumiem, że Thoman to supermarket, i koleś dostaje tysiące mejli, więc nie spodziewam się, że odpowie w pięć sekund, sęk w tym, że on odpowiada jak autoresponder, jakiś automat i nie udzielał mi odpowiedzi na zadane pytania.... Newermajnd - wyjściem był telefon, zadzwoniłem, w dwie minuty się dowiedziałem wszystkiego, a rozmowa o dziwo kosztowała mnie siedemdziesiąt groszy
W międzyczasie miałem pomysły, żeby może jednak te graty w Polsce kupić, zwłaszcza, że na alledrogo się wystawia jedna firma, która się chwali, że ma te paczki w ilości 5 sztuk (kartony transportera) od ręki, co oczywiście jest ściemą, bo jak zadzwoniłem do gościa i poprosiłem o pilną przesyłkę za pobraniem, to zaczął ściemniać, bredzić coś o zaliczce... W końcu odpuściłem, a on się przyznał, że nie ma gratów na stanie. A ja zrozumiałem, skąd on ma 500 negatywów.
Reasumując - jako że przesyłki ponadgabarytowe nie idą za pobraniem od nich, zamówiłem w Thomannie w poprzedni czwartek, zapłaciłem kredytówką i dziś po czterech dniach (z weekendem po drodze) przesyłka jest w u mnie w domku. Bez proszenia, kombinacji, przedpłat, zaliczek....
Jestem zadowolony. Pomimo że musiałem kupić u Niemca, a fuj.
Aha, TP410 się skończyły i są niedostępne, to musisz poczekać aż się odkuję trochę i będę ją niedrogo gonił, żeby kupić coś innego, to Ci sprzedam