07-26-2012, 06:48 AM
U2 to U2, a Video to Video
Niemniej jednak - zastanowiłbym się mocno nad brzmieniem, wykonaniem (bębniarz), aranżem (jest bardzo ubogo moim zdaniem, raczej jak red hot chilii peppers niż pop rock rodem z radia zet). Tak naprawdę mam wrażenie, że jest wokal, bęben, troszeczkę gitar i koniec... Nie próbowałbym tego zwalać na mix // realizatora, tylko na aranż...
...a z drugiej strony mam wrażenie, że bronisz się rękoma i nogami
mimo wszystko wydaje mi się, że jeśli robicie to z pobudek "zeby grac koncerty, leciec w radiu i trzepac kabone po jakims czasie." to szansa jest niewielka - większość tych którym się udaje naprawdę robi muzykę taką jaką czuje, bo szczytem niezalu jest dla nich Nirvana, a Smashing Pumpkins to taki zespół "dla wtajemniczonych"
I podejrzewam, że - przyjmując, że lubisz muzykę TOOLową - prędzej zarobicie grając to co kochacie (o ile będziecie w tym dobrzy), niż naginając swoje gusta pod niesprecyzowanego "słuchacza radia". Bo naginać i zarabiać udaje się naprawdę niewielu, a co najmniej połowa muzyków ma taki "pomysł na prosty rock" do radia, żeby się sprzedało jak Pectus.
Niemniej jednak, życzę powodzenia z tym i każdym materiałem!

...a z drugiej strony mam wrażenie, że bronisz się rękoma i nogami

Niemniej jednak, życzę powodzenia z tym i każdym materiałem!