08-17-2012, 05:34 PM
(08-17-2012, 04:59 PM)jb90 napisał(a):(08-16-2012, 07:51 PM)paka napisał(a): imo slaba jakosc strun sprzedawanych w polsce wynika ze slabego przemialu. kupujesz w sklepie kilkuletnie, przelezane sety.
no ale to wynika z charakterystyki rynku, a moze raczej zamoznosci klientow - struny basowe tanie nie sa.
Wydaje mi się, że nasi dystrybutorzy po prostu biorą odrzuty (mało prawdopodobne jeżeli chodzi o naprawdę topowe sznurki, chociaż wiadomo ? każda firma ma tam jakieś lepsze i gorsze egzemplarze - po prostu mieszą się w jakimś tam przedziale jakościowym i albo są bardzo dobre, albo ok nie zaniżają poziomu, ale nie są wybitne.) albo tak jak mówisz właśnie te przeleżane w magazynach może nawet latami. A u nas jak to u nas na cholerę dawać 120 pln za komplet jak można 100 czy 90 za "ten sam" towar tak ? (Taki przykład tylko.)
Testowaliśmy akurat EB i różnica była. Na pewno szybko nie zestarzeją się D'Addario bo są pakowane w te nagrzewane folie, ale znowu nie są to struny robione ręcznie czy z jakichś wyjątkowych materiałów, ot dobre tanie struny. Wydaje mi się też, że nie powinno być problemów z setami handmade (raczej niemożliwe, żeby ręczna robota była robiona na odwal się), europejskich firm (Rotosound, Thomastik itp.) czy powlekanych sznurkach, ale nie mogę się wypowiadać, czy rzeczywiście tak jest, bo nie przetestowałem. Po prostu myślę, że takie sznurki są chyba najpewniejsze.
Co do zamówienia na thomanie jestem jak najbardziej zainteresowany i jak będziecie coś już zamawiać to dajcie znać na pw albo lepiej maila ok ? pozdr
stary, nie to forum, ten post chciałeś napisać na fronda.pl ... masz teorie spiskowe jak stary pisowczyk. Przetestowałeś w ten sposób jeden komplet sznurków i na tej podstawie wysuwasz wnioski o wszystkich strunach...