08-21-2012, 12:36 PM
Jeśli jesteśmy w temacie strojenia w dół to podzielę się z wami swoim problemem. Od zawsze stroje się dosyć niestandardowo: Cis Fis H E czyli 1,5 tonu w dół. Dotychczas do tego strojenia używałem tylko i wyłącznie nikli d'addario 55-110. Generalnie wszystko brzmiało dobrze mimo dosyć sporego luzu (do którego mocno się już przyzwyczaiłem). Aktualnie przesiadam się na stingray'a i nie ukrywam, że chciałbym zachować nieco więcej sztywności na strunach Fis H E (ADG).
Pytanie jakie strunki polecacie? Myślałem nad DR'ami dla obniżonego stroju. Ewentualnie wypróbowałbym jeszcze eb o takim samym rozmiarze co d'addario czyli 55-110, ale tutaj nie spodziewałbym się chyba rewolucji brzmieniowej... Ciekawe propozycje i sugestie mile widziane
Pytanie jakie strunki polecacie? Myślałem nad DR'ami dla obniżonego stroju. Ewentualnie wypróbowałbym jeszcze eb o takim samym rozmiarze co d'addario czyli 55-110, ale tutaj nie spodziewałbym się chyba rewolucji brzmieniowej... Ciekawe propozycje i sugestie mile widziane