04-06-2010, 09:46 AM
myślę, że w przypadku urządzenia w którym mamy możliwość nagrywania tylko dwóch śladów jednocześnie, nie ma znaczenia czy interfejs jest na usb czy na firewire.
co do toneporta to z tego co widzę ma on trochę gorsze parametry od emu 0202 ale w praktyce nigdy nie wykorzystuję innego próbkowania niż najniższe
nie wiem jak to wygląda w przypadku line6 ale emu ma możliwość włączenia funkcji direct monitor - jest to odsłuch z wejść karty w czasie rzeczywistym z zerową latencją chyba niezależny od softwaru. świetne rozwiązanie - stworzone do ćwiczenia na instrumencie. emu nie ma możliwości odtwarzania podczas nagrywania. nie wiem jak jest w przypadku innych kart. poprostu jak chcę sobie nagrać coś do jakiejś ścieżki, żeby potem posłuchać jak koślawo gram, wrzucam tą ścieżkę do programu do nagrywania i w ten sposób słyszę to do czego mam nagrywać.
inna sprawa to są moje drobne uprzedzenia do line6
ale to wynik porównania pieców spider z lampiakami (gitara elektryczna), przestery cyfrowe to bida z nędzą.
co do toneporta to z tego co widzę ma on trochę gorsze parametry od emu 0202 ale w praktyce nigdy nie wykorzystuję innego próbkowania niż najniższe
inna sprawa to są moje drobne uprzedzenia do line6