11-08-2012, 01:19 PM
(11-08-2012, 10:42 AM)bunialski napisał(a):(11-08-2012, 09:23 AM)Mateusz napisał(a): jak ma sie marshall JTM do JCM 800?
Nie wiem jak ma się JTM ale JCM800 całkiem ciekawy wzmaczek ale nie do mojego grania. Miałem kiedyś i teraz kolega ma ( Mikirurka/Rusty Cage). Cieplutkie, okrągłe brzmienie ale za mało górki do mojej gry. Do tradycyjnego rocka bardzo fajny.
Grałem przez jakiś czas próby na głowie JTM60, o takiej:
![[Obrazek: l.jpg]](http://a2.ec-images.myspacecdn.com/images01/100/f4c64965c96579ba86968d76ce21ca71/l.jpg)
I baaardzo fajnie mi się to spisywało. Kanał clean chyba nie ma żadnego odcięcia w dole, a przynajmniej ja tego nie odczułem. Jak się trochę gain odkręciło, to i lekki drive się pojawiał. Do tego miał sporo góry, ale tak naturalnie brzmiącej, że nawet przy dość zdechłych strunach potrafiło to zabrzmieć.
Kanał crunch chyba to odcięcie dołu już miał i niestety bas znikał, chociaż brzmienie też całkiem przyjemne się udawało ustawić (taki Lemmy trochu), więc jakby połączyć to z jakimś typowo basowym sprzętem to mogłoby się sprawdzić.
Jeśli chodzi o moc to na próby miałem na styk (z bardzo malutkim zapasem). Na większe sceny, albo w dziwnych warunkach mogłoby być mało.