01-29-2013, 10:53 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-29-2013, 11:18 AM przez tapczan.)
(01-29-2013, 10:45 AM)Mateusz napisał(a): Zero drive mówisz?W takim układzie albo moje gitara tak nie potrafi, albo nie umiem tak pokręcić gałkami. Drive pojawia się u mnie gdzieś na samej górnej granicy Gain i jest taki brzydko siarczysty. U ciebie brzmi to bardzo fajnie, grubo. Możesz podzielić się ustawieniami?
to jest sm 900 bez zadnych dodatków:
http://www.youtube.com/watch?v=lAgUq2VLVfo
(01-29-2013, 10:49 AM)obserwacja napisał(a): Z tym EQ w SM400s nie ma jakichś specjalnych problemów. Ja to tłumaczę trochę jak tablice matematyczne, mając wzór mianowicie sposób w jaki obsługujemy EQ i do czego on służy to poradzimy sobie z większością wzmacniaczy.Zgadzam się. Nie masz problemów, bo wiesz jak tego używać. Dokładnie o tym pisałem. Jak masz trzy gałki, to sobie wymacasz brzmienie bez tej wiedzy w rozsądnym czasie. Jak masz dziesięć gałek nawet odrobina wiedzy może stanowić różnicę między godziną a miesiącem dłubania.
Nie znam kolegi Frytasa osobiście, nie wiem na jakim poziomie jest jego wiedza, więc zwracam uwagę na pewien próg poniżej którego można mieć kłopot. To czy ta uwaga go dotyczy pozostawiłem jego decyzji.