06-25-2013, 08:37 AM
Moim skromnym zdaniem, Behringer robi trwałe i bezawaryjne i za to należy im się plus, niektóre wyroby są nawet całkiem udane i stosowane z powodzeniem nawet w mniejszych studiach nagraniowych, chodzi mi tutaj głównie o wzmacniacze słuchawkowe. Końcówki mocy też radzą sobie całkiem dobrze ( mamy w zespole taką jedną od kilku ładnych latek, chodzą na tym monitory i nie było z nią najmniejszych problemów). Złe doświadczenia mam z mikserami, kiepskie potencjometry, złe wyskalowanie itp.
Jednak gólnie poza tą "trwałością" behringer nie oferuje zbyt wiele, szczególnie jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Miksery, które miałem kiedyś okazję kręcić, brzmiały po prostu kiepsko, tak samo efekty gitarowe i kolumny głośnikowe, tutaj już wyraźnie słychać z jaką półką cenową mamy doczynienia
Jednak gólnie poza tą "trwałością" behringer nie oferuje zbyt wiele, szczególnie jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Miksery, które miałem kiedyś okazję kręcić, brzmiały po prostu kiepsko, tak samo efekty gitarowe i kolumny głośnikowe, tutaj już wyraźnie słychać z jaką półką cenową mamy doczynienia