07-05-2013, 05:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2013, 05:10 PM przez Marcin S.)
(07-05-2013, 12:08 PM)crazy napisał(a): jak patrze na Twój avatar to mam gas na Corta GB95
Miałem przez moment, GB94 dużo dłużej i uważam że 94 jest lepszą czwórką niż 95 jest piątką. Mam wrażenie że GB94 zaprojektował ktoś bardzo sensownie, a potem marketingowcy poszerzyli tylko całość i dorzucili dodatkowy sznurek. Nie miał już tej zgrabności, wygody i lekkości co czwórka.
GB94 jeszcze kiedyś sobie kupię, zwłaszcza po obecnych cenach (widziałem niedawno u Maczosa za jakieś 1600zł, swojego kupiłem u niego w 2006 za 2400). Najlżejszy bas jaki miałem, najłatwiejszy do karkołomnego wymiatania gryf, dobry hardware i spory potencjał brzmieniowy - choć jak dla mnie uwalnia się go modyfikując lekko, np wymieniając ceramiczny humbucker na alnico i dodając do niego switch parallel/series/single (fabrycznie ten ceramik jest szeregowo). Nie znam się na cenie hardware'u, ale wydaje mi się że same te pickupy Seymour Duncan i komplet kluczy Hipshot Ultralites nie kosztowałyby dużo mniej niż cały ten bas.
No i mam gas

Pecu
Yamahę BB, na przykład 1024x. Nada się i do napierdalania z grubymi sznurkami albo do funkoplumkania z cieńszymi.
![[Obrazek: 17m.gif]](http://i195.photobucket.com/albums/z116/suchapicture/17m.gif)