(08-17-2013, 09:44 PM)OMSON napisał(a):(08-17-2013, 09:39 PM)groza napisał(a): No co ty. Podstrunnica palisander. Gryf jest z wenge, przekładki padouk.
Czaje. Fajnie to wygląda w każdym razie. A ja się zastanawiam, jakby wyglądał bas wykonany w całości z kompozytu mahoniowo-hebanowego na ten przykład... Chodzi mi coś takiego po głowie.
Jakbyś znał ceny dobrego jakościowo hebanu w rozmiarze niezbędnym do konstrukcji gryfu to by Ci nie chodziło

(08-17-2013, 09:50 PM)Basstard napisał(a): Alembic takie rzeczy robił - znajdziesz w ich "custom archive" na stronie jak pogrzebiesz... Ja bym jednak nie ryzykował takich drogich eksperymentów. Jestem fanem klonowych gryfów. Reszta (łącznie z podstrunnicą) - wedle potrzeb, ale klasyka zazwyczaj sprawdza się najlepiej.
Mam heban z mahoniem...
![[Obrazek: precel_2.jpg]](http://t-shirt.home.pl/downloads/precel_2.jpg)
bas gra wypisz wymaluj jak precel, nic tam cudownego nie słychać. Choć akustycznie faktycznie jest troszkę nietypowo - chyba przez ten heban ma takie fajne PINGG przy ataku. Być może przez pickup (SPB3) to trochę ginie na piecu, kiedyś go wymienię.