(10-08-2013, 10:57 AM)WarwickPL napisał(a): Tak! Kwaśna przygoda
http://www.youtube.com/watch?v=RQLDv9m_OB0
..ale jakość nagrania straszna.
Chciałbym wykorzystać Twoją tu obecność do zadania bardzo konkretnego pytania.
Jestem waszym stałym klientem - kupuję od 3 do 10 kompletów Warwicków czerwonych miesięcznie. Mam 3 basy, bardzo kwaśne PH potu i lubię brzmienie nowych strun - bez preparatu który blokuje receptory i powstrzymuje pocenie się rąk komplet strun zabijam w 2-3 godziny. Z preparatem sporo dłużej, ale i tak b. szybko, zwłaszcza nikle (których brzmienie zdecydowanie wolę).
Wasze struny są po prostu najtańsze i grają przyzwoicie.
Problem polega na tym, że w jednym na trzy komplety jest padnięta struna - w 99% chodzi o E, choć miałem ze dwie B też zdechłe. Są ewidentnie wadliwe - kompletnie odstają brzmieniowo od reszty i nadają się głównie do zdjęcia i wyrzucenia do śmieci.
Reklamowanie tego jest problematyczne - o ile firma EBS uznała mi taką reklamację od razu (dostałem pocztą nowy set), próba wyjaśnienia tego z Warwick Distribution odbiła się bez echa.
Mogę być upierdliwy i wymagać wymiany w sklepie, ale przy cenie 25zł za set ich koszt odesłania tego do was przekroczy marżę za pewnie 10 kompletów - nie chcę być chujem bo to nie ich wina.
Przy ilości strun którą mielę rocznie to i tak mi się kalkuluje, ale wydaje mi się, że to jednak lekka lipa i wolałbym móc (bez narażania sklepu na dopłacanie do biznesu) to po prostu wymieniać.
W razie czego mam przykładowego winowajcę, w sumie nawet przedwczoraj w nocy zakładałem nowy set na czwórkę i właśnie E była kompletnie głucha.
Drugie pytanie - czy macie możliwość sprzedawania w normalnej cenie setów o customowych rozmiarach? Chciałbym np. set do piątki ale z inną niż standardowa grubością struny B. Mogę ich kupić np. 15-20 kompletów od razu, jeśli zapłacę tyle co za normalne.