10-08-2013, 09:33 PM
(10-08-2013, 09:01 PM)Bolem napisał(a):(10-08-2013, 08:37 PM)Viking napisał(a):(10-08-2013, 08:03 PM)Bolem napisał(a): Paczka DMNF
Na próbie przy pewnej głośności przy niskich dźwiękach zaczął pierdzieć jeden głośnik. Grając cicho problem nie występuje. To na pewno paczka, wibruje. Śrubki dokręcone. Z tego co wiem ktoś miał z tym problem (Viking?)- co robic? mogła się rozkleić membrana?
Tak.
Poruszaj nim delikatnie i posłuchaj/wyczuj czy "szoruje". Jeśli tak, to pisz do Soudmana. Mi naprawili elegancko.
Ale i tak sprzedam chyba moją Deathmanu, bo już mi się po prostu znudziła
Wystarczy sam głośnik wysłać? Jaki był w Twoim przypadku koszt? Da się grać na np 3 głośnikach, trzeba coś przepinać?
Sam. Ale wcześniej skontaktuj się z nimi.
To są głośniki od Demanu ? Czy jakieś firmowe ?
Koszt to o ile dobrze pamiętam, to 150zł mnie wyniosło. Ale wszystko prócz kosza i magnesu wymienili, bo ponoć ktoś "nieźle się grzebał" przy nim. Oczywiście grzebał się Demanu lub jego "zaufany serwisant", bo raz już w ramach gwarancji wysyłałem głośnik do Demanu. W życiu tak obsmarowanego klejem głośnika nie widziałem, ale grał, przez pewien czas

Customowe głośniki robione przez Soudmana dla Demanu po prostu z czasem nie wytrzymują (za słaby klej, czy coś) od ciśnienia z zamkniętych paczek, i zaczynają charczeć. Jak rozmawiałem z panem Andrzejem, właścicielem Soundmana, to narzekał bardzo na Demanu i jego "widzimisie" różne... I oczywiście nazamawiał głośników, nie zapłacił, kontakt zaginął i o... mają między sobą niezły zatarg

Da się grać na 3 głośnikach bez problemu. Pociągnęło 3Pro, pociągnęła CLka, wszystko gra dalej