11-28-2013, 08:54 PM
(11-27-2013, 08:35 AM)Krystek napisał(a): No i raczej polecał bym kupić coś nowego, wszyscy wiemy jak wyglądaj używane wzmacniacze - drut.
Niestety często to prawda. Chyba, że jako tako umiemy czytać dokumentacje techniczną i jesteśmy dosyć wprawni w lutowaniu - naprawa jakiegoś starszego wzmaka często wiąże się z wymianą rezystorów i kondensatorów, więc klasyczny miernik i lyjtkolba wystarczy, a cenowo zamkniemy się w 100-200 złotych, pod warunkiem, że nie ma tam jakiś unikatowych części. Ja używam w domu bardzo archaicznego sprzętu, bowiem jest to kultowy Radmor 5102 z 79 roku (na allegro można je dorwać za bajecznie śmieszne pieniążki), jednak w tym roku przeszedł gruntowny remont i gra jak za nowości. Chwalę go sobie za bardzo ciepłe brzmienie i świetny odbiornik radiowy, który doskonale łąpie na moich pagurkach. Filmu też można posłuchać, podłączyć coś na jacku, ale to wymagało już wprowadzenia pewnego ustrojstwa zrobionego przez mojego kolegę elektronika. Także jeżeli nie jesteś takim popieprzeńcem jak ja, że zależy Ci na oldtimerze, to celuj w to co poleca Krystek