04-11-2010, 09:27 AM
Ja stosuję zazwyczaj d'Addario EXL 45-105 Nickel Wound do precla. bardzo zadowolony jestem. Natomiast ostatnio z braku d'addario kupiłem na próbę Deany Markleye Blue Steel...strasznie szorstkie pod paluchami...nie zagadało to na preclu jak dla mnie.
Odkąd mam jazz basy założyłem do nich d'addario EXL 170 45-100 i chyba ten rozmiar zastosuję też do precla. bardzo zadowolony jestem. Manualnie bardzo wygodnie i brzmienie mi pasi. Ale zauważyłem ostatnio jedną rzecz o ile w japońskim jazzie te struny są bardzo przyjemne w graniu tzn. nie za twarde ale też nie za miękkie o tyle w amreykańcu są dużo twardsze..ciekaw jestem z czego to wynika..??
Odkąd mam jazz basy założyłem do nich d'addario EXL 170 45-100 i chyba ten rozmiar zastosuję też do precla. bardzo zadowolony jestem. Manualnie bardzo wygodnie i brzmienie mi pasi. Ale zauważyłem ostatnio jedną rzecz o ile w japońskim jazzie te struny są bardzo przyjemne w graniu tzn. nie za twarde ale też nie za miękkie o tyle w amreykańcu są dużo twardsze..ciekaw jestem z czego to wynika..??
Fender Brother Hood 15
P-BASS FANCLUB 42
Ampeg B-HOOD - cały czas czekam...
Tradycyjny J-BASS B-HOOD - cały czas czekam....
P-BASS FANCLUB 42
Ampeg B-HOOD - cały czas czekam...
Tradycyjny J-BASS B-HOOD - cały czas czekam....