09-08-2010, 11:21 AM
(09-08-2010, 09:09 AM)snowblind napisał(a): od jakiegoś czasu zastanawia mnie jedna kwestia. mam w głowie specyfikacje basu dla siebie. to, że mogę zlecić lutnikowi zrobienie takiego, to wiem. ale byćmoże ktoś coś takiego seryjnie produkuje - tutaj przydałaby mi się wiedza szanownych forumisiów.
no więc tak: piątka, min. 35' w menzurze (niskie strojenie), najlepiej szeroki rozstaw (choć niekoniecznie), pasyw, brzmienie raczej modern (pewnie coś na hambakierach, 1xmm, bądź jakie dwa inne h). no i tak, żeby nówka stała w okolicy 3-4,5 koła. raczej jasno ma grać, z wygarem.
znacie coś takiego?
Nie wiem jak z menzurą, ale Maruszczyki Elwood w konfiguracji MM/J na delano spełniają pozostałe wymagania. Niedawno rozmawiałem na temat 5 strunowych basów z Alfikiem i polecał mi albo Laklanda 55-01 z wymianą pickupów (z tym, że ten to do popu bardziej), albo Maruszczyka właśnie.
Ja mam inne pytanie. Potrzebuję jakiegoś wzmacniacza słuchawkowego z metronomem lub lepiej podkładami perkusyjnymi. Ważne, żeby było tanie, na pandorę mnie nie stać a i efekty niepotrzebne. Zna ktoś coś takiego ?