04-17-2014, 03:06 PM
(04-17-2014, 01:04 PM)RPA napisał(a): Nie bardzo wiedziałem, gdzie wrzucić, więc rzucam tu. Jeśli popełniłem błąd, serdecznie proszę moderację o przeniesienie/wydzielenie
Poszukuję fuzza/drive'a, flangera, kompresora. Zastanawiam się nad:
przester: wooly mammoth, RAT
flanger: BF-2, BF-3, BF-2B
kompresor: Joyo JF-10, EBS multicomp
Przede wszystkim ciekawi mnie kompresor. Ktoś porównywał basowego flangera bossa do BF-3 i BF-2? Wszystkie 3 są dostępne w okolicach 200-250zł i nie wiem który by mi dobrze siadł do okolicznościowych solówek i lekko kosmicznego brzmienia. A może jakieś propozycje innych marek?
Kompresor - z tego co mi wiadomo, Joyo są solidnymi kopiami dużo droższych kostek, więc ponoć warto. Ewentualnie - czy multicomp jest wart ceny?
Przester interesuje mnie ciężki i mocny (stoner, inspiracje Reverend Bizzare, Kyuss, Electric Wizard, Belzebong itd), gram na Ashdownie EVO II 500 i Trace Elliot 1048H. Interesuje mnie wyrazisty środek i niegryząca siarą górka przy zapędach na wyższych strunach
EDIT: zapomniałem dodać, że napieram kostką, co ma wymierny wpływ na środkowo-górne brzmienie!
Pomożecie coś dobrać? Na forum jest również wątek zakupowy, gdzie można złożyć ofertę
Kompresora potrzebujesz do....?
Nie że się przypierdalam, ale chcesz wyrównać dynamikę, podbić atak, czy co innego?
Różne sprzęty będą robić różne efekty. Niektóre są uniwersalne do zup i sosów, inne jednogałkowe z magiczną gałką compress.
Jak będzie wiadomo czego oczekujesz będzie łatwiej coś poradzić

"Some people like cupcakes better. I for one care less for them!"