05-06-2014, 11:11 PM
(05-06-2014, 02:12 PM)Alfik napisał(a):No rozumiem. Chociaż w studyjnej pracy raczkuję dopiero(05-06-2014, 10:58 AM)Majek napisał(a): Alfik rozwiń proszę swoją myśl!
Bo nagrywaliśmy to sami i chętnie się dowiem co na przyszłość poprawić. Co masz na myśli mówiąć złe ustawienie mikrofonów?
Co do miksu... trochę obronię gościa, bo miał mało czasu i zrobił to praktycznie za jednym podejściem (+ małe poprawki zgodnie z naszymi sugestiami). Pewnie jakby odpoczął i usiadł po pewnym czasie to zmieniłyby się niektóre elementy.
A jest to dla mnie na tyle ważne, że bierzemy go pod uwagę przy miksach EPki, którą obecnie robimy. Ale będzie można miksować bez ciśnienia, więc pewnie będzie lepiej
Na tego typu pytanie nie da się odpowiedzieć korespondencyjnie nie będąc na miejscu podczas nagrania. Słychać, że nie jest optymalnie, ale żeby odpowiedzieć, co konkretnie i dokładnie zrobić aby było lepiej musiałbym tam być, słyszeć sale, słyszeć bębny na żywo, dokładnie sprawdzić gdzie bęben postawić itd - wiesz o co chodzi, bo zajmujesz się tym profesjonalnie.
Wpadnijcie kiedyś ze swoją drugą połówką i bębnami do mnie
pokaże wam z 5 sposobów nagrania garów i wybierzesz sobie to co Ci będzie odpowiadać i przetworzysz przez własne preferencje i gust.

Nie żebym się tłumaczył, ale manewry z ustawieniem bębnów też mam ograniczone. Pomieszczenie o powierzchni 30m2 nie daje wielkich możliwości. Druga sprawa to akurat nagranie tych bębnów było pierwszą rejestracją w tym miejscu jaką przeprowadziłem. Teraz może bym to zrobił inaczej

Co do zaproszenia... wszystko co napisałeś może kiedyś być wykorzystane przeciwko Tobie

Dzięki!!!