Ona ma nie tylko inne wzmocnienie (mniejsze), ma tez wiele innych parametrow - nie jestem elektrospecem, ale zaufany gosc, ktory naprawia mi teraz ampega v4b mowi, ze nie powinienem dawac 81 na miejsce 83 (akurat w tym wzmaku - podobno te wszystkie "inne" parametry daja w efekcie mocno po dupie reszcie bebechow). W Orangu moglem natomiast podmianke zrobic spokojnie.
RFT dobrze brzmia, nawet bardzo dobrze. Ale sa kiepso wykonane (np. cienkie szklo) - juz ze 2 albo 3 razy lampa mi pekla w rekach, a wcale mocno nie wciskalem... tutaj wygrywaja np. Mullardy, Telefunkeny, Amperexy, ktore maja swietna jakosc i konstrukcje.
JJ maja mega mocne i grube szklo. Za to dzwiekowo jest plyciej i nie tak cieplo. Ale wciaz to dobre lampy.
RFT dobrze brzmia, nawet bardzo dobrze. Ale sa kiepso wykonane (np. cienkie szklo) - juz ze 2 albo 3 razy lampa mi pekla w rekach, a wcale mocno nie wciskalem... tutaj wygrywaja np. Mullardy, Telefunkeny, Amperexy, ktore maja swietna jakosc i konstrukcje.
JJ maja mega mocne i grube szklo. Za to dzwiekowo jest plyciej i nie tak cieplo. Ale wciaz to dobre lampy.
-