08-16-2014, 11:08 AM
(08-16-2014, 10:54 AM)Ajgor napisał(a):(08-16-2014, 10:43 AM)3cina napisał(a): Edyta:i używa ktoś tunera takiego na gryf? i co możecie polecić?
Ja miałem jeden, ale mi się złamał i kupiłem drugi. Generalnie sprawdza się, ale musi być dobra bateria, bo inaczej kiepsko łapie najgrubszą strunę (E). Jak bateria słabsza, trzeba strunę trącić i poczekać kilka sekund zanim tuner pokaże. Z nową bateria nie ma tego problemu. W obu moich tunerach było tak samo, więc chyba nie ma znaczenia, jaka to firma. Pozostałe struny łapie bez problemu. Dobre jest to, że wystarczy leciutko strunę uderzyć/szarpnąć i działa.
Czyli mogę kupić najtańszy i nie będzie różnicy? Potrzebuję czegoś do domu. Tuner korga mam w pedalboardzie.
(08-16-2014, 10:57 AM)Basstard napisał(a):(08-16-2014, 10:43 AM)3cina napisał(a): Dostanę gdzieś w polsce kremowe obudowy do pickupów jazz bassa?Dołączam się do zapytania, tyle, że ja bym chciał taką do Precla.
Też bym brał do precla.
Generalnie nie wiem czemu w Polsce jeszcze nikt tym nie handluje <bizne$>. Barabas kiedyś do swojego precla kupił (zagranico?) ale chyba były za duże czy coś.