08-17-2014, 02:20 PM
(08-17-2014, 01:21 PM)Bolem napisał(a): KTO CHCE REPA
Zamierzam kupić jakis zestaw "odtwarzający" do lapka powiedzmy do 350 zł. Słuchawki to pewnie Superluxy HD668B i do tego jakąś kartę/interfejs. Zastosowania to muzyka (rock/metal o ile to istotne)/cwiczenie na basie (nie potrzebuje zadnych symulacji), czasem jakaś gierka. Jaki interfejs/kartę muzyczną/coś innego polecacie do 200 zł. Obecnie mam HD201 wpięte w lapka i są trochę za płaskie, nie mają "ciosu".
Mogę nagiąć budżet, jeżeli będą sensowne przesłanki ku temu.
Jeśli to było dyskutowane poproszę o link.
Bolem, ja korzystam do odtwarzania muzyki z tego:
http://allegro.pl/karta-creative-sound-b...87069.html
Jestem bardzo zadowolony. Wyjście słuchawkowe też bardzo spoko, z basówką nie sprawdzałem [od tego mam toneporta gx], ale też powinno być spoko. Muzyka fajnego kopa dostała.
Nie wiem czy pomogłem.
Bardzo fajnie działa wyjście optyczne. Moim głównym założeniem przy zakupie tej karty było zintegrowanie laptopa z kinem domowym Sony 5.1, żeby mieć dźwięk przestrzenny na kolumnach (kupiłem sobie w zeszłym roku 5.1 tonsila) i musiałem jakoś przetworzyć sound z lapa na surround.
Polecam serdecznie.
EDIT
recenzja z amazon.com napisał(a):I've used this to record video game music with the RCA line in ports, and I've connected my guitar and bass guitar to the 1/4'' microphone input and recorded myself playing. Perfect. No issues here whatsoever.