10-27-2014, 08:35 AM
(10-15-2014, 07:01 PM)Husky napisał(a): Miał ktoś do czynienia ze Squierem Bass VI?
Mam na stanie.

Jak na indonezję to wykonanie całkiem dobre. Manualnie krótsza skala jest bardzo wygodna (przy graniu kostką), bo granie palcami jest trochę problematyczne (mało miejsca ale dzięki temu można wyrabiać sobie precyzję

Niestety struny to porażka jeśli chodzi o ustawienie intonacji. Stroję się do D standard, i o ile D-e dało się ustawić bez problemów to A tak w miarę a E wywaliłem i wsadziłem jakąś starą jaką miałem (grubość 100 chyba). Teraz jest git. Bez odwracania mostka i podkładki pod gryf.
Brzmieniowo mi sie generalnie podoba. Na stacku basowym (Tubepath+DMNF4x10) brzmi jak bas, moje ulubione brzmienie to środkowa przystawka, dodając singla przy mostku trochę się zbliża do charakteru jazza na obu przystawkach (tak mi się kojarzy). Gryfowy singiel ma tłustawe brzmienie, mnie się podoba grany palcami.
Minusem (albo plusem zalezy jak patrzyć) na nagłosnieniu basowym brzmi jak bas nawet w górnych rejestrach, więc akordy grane kostką nie brzmią tak fajnie "lejąco"jak na gitarze (ja jeszcze kombinuję nad nagłośnieniem).