02-27-2015, 10:43 PM
ja też rozważam coś typu Zoom R6, R16 lub R24 - wolnostojące, nie ma zmartwień o latencję, sterowniki i systemy operacyjne, można włożyć w to baterie i nagrać próbki choćby basu obgrywanego w sklepie, a i z założenia ma być w stanie działać jako interfejs i współpracować z DAWami w czasie rzeczywistym, co może być fajne; suwaki itd.
Jedna negatywna rzecz jaką czytałem na jakimś studyjnym forum, to że zegar działa z częstotliwością o jakiś ułamek kiloherca inną od globalnie przyjętych i jak się dogrywa do ścieżek nagranych na czymś innym czy synchronizuje z wideo to trzeba zwracać uwagę żeby się nie zaczęło rozjeżdżać po kilku/kilkunastu minutach.
Jedna negatywna rzecz jaką czytałem na jakimś studyjnym forum, to że zegar działa z częstotliwością o jakiś ułamek kiloherca inną od globalnie przyjętych i jak się dogrywa do ścieżek nagranych na czymś innym czy synchronizuje z wideo to trzeba zwracać uwagę żeby się nie zaczęło rozjeżdżać po kilku/kilkunastu minutach.
![[Obrazek: 17m.gif]](http://i195.photobucket.com/albums/z116/suchapicture/17m.gif)