05-22-2015, 07:39 PM
(05-22-2015, 03:58 PM)beatdeath napisał(a):Widziałem conajmniej kilka basów i gitar GMRa z tamtego okresu, kopie Fenderów, Jacksonów, Ibanezów itp, wszystkie miały logo GMR, a pamiętam nawet produkty przed GMRowskie pod marką Romark, lub Romarg (nie pamietam dokładnie) ... w każdym razie Roman nigdy nie wstydził sie firmować swoich wyrobów swoim znakiem, a wyroby były naprawde 1 ligowe. Skoro nawet on ostrożnie podchodzi do tego no name, to ja też bym tak to widział. Mnie osobiście najbardziej na Twoich fotkach nie pasują wyglądające na niechlujne frezy pod pickupy, czy gryf, moje doświadczenia mówią, że w gniewkowskich produktach wszystkie tego typu detale były wykonane perfekcyjnie. Pozdrawiambeatdeath napisał(a):Panowie, potrzebna pomoc w identyfikacji czy aby to GMR?
Mam taką propozycje GMRa, na ostatnim zdjęciu widać przód główki
1
2
3
4
5
6
7
8
9
problem w tym, że nie ma loga, ani numeru seryjnego, podobno w tym okresie nie były one wybijane, podobno dopiero z drugiej połowy 98 roku mają logo i seryjny
specyfikacja jaką podaje:
"ze stajni GMR'a z 97roku.
Jesionowe body, gryf klon, podstrunnica palisander. Układ przystawek PJ. Stan bdb-
Wyceniany na około 1800-2000. Jeden z 50 takich wyprodukowanych.
siedzą w nim mostek i klucze schallera
dokładnie to schaller 3d"
No i oczywiście jak oceniacie jaka jest jej wartość?
Na maila GMR mi nie odpisywało, więc zadzwoniłem i jak mi się wydaje rozmawiałem z Panem Romanem Koc, powiedział, że widział zdjęcia, ale nie znalazł czasu odpisać, sam wątpi czy to on wykonywał ten bas, jeśli już to z lat 80 jest, takie kopie czasem wykonywał, ale logo chyba powinno być tak czy inaczej.
Ciekawe, bo właściciel tego wiosła jest szczerze przekonany, że to GMR i do jego wartości, bo był u dwóch lutników podobno.
Z drugiej storny nie ma dużych oporów żeby zamienić to wiosło u mnie na Squiera Deluxe JB V zubożonego o preamp, czyli wartość około 1200zł